Word vrijwilliger

Bent u graag bezig? En wilt u anderen helpen om zich ten volle te ontwikkelen? Dan bent u een geboren vrijwilliger! Vraag meer informatie of meld u meteen aan via info@unitedculturalfoundation.org

Steun ons financieel

United Cultural Foundation financiert al zijn projecten via inschrijvingsgeld en financiële steun van sympathisanten. Vindt u het ook belangrijk dat mensen op een positieve manier leren omgaan met cultuur en diversiteit? En dat ze ondertussen zichzelf ontplooien op muzikaal of creatief vlak? Steun ons dan. Kies zelf hoe:

  • een gift doen;
  • een inzamelingsactie organiseren – breng ons vooraf op de hoogte, want samen bereiken we meer;
  • sponsor doorverwijzen naar onze dienst Marketing;
  • partner worden van de United Cultural Foundation.

Interesse? Kom eens langs voor een persoonlijk gesprek. Dan bekijken we samen welke samenwerking het beste bij ons past.

Neem ons op in uw testament

Wist u dat u een goed doel kunt opnemen in uw testament? U helpt dan een organisatie die zich inzet om de maatschappij beter te maken. Hebt u erfgenamen? Dan is een duolegaat een goed idee. In ruil voor een deel van uw erfenis, betaalt het goede doel de successierechten. Maar hoe pakt u dat aan?

Zelf opstellen of via een notaris

U kunt uw testament helemaal zelf schrijven, met vermelding van de datum en uw handtekening, en het daarna laten registreren bij een notaris. Of u kunt meteen naar een notaris gaan. Zo bent u zeker dat alles verloopt zoals u wilt.

Twee soorten legaten

In België hebt u de keuze tussen het algemene legaat en het duolegaat. Bij een algemeen legaat worden al uw bezittingen verdeeld zoals u dat hebt bepaald. Bij het legaat onder algemene titel kiest u een bepaald percentage van uw goederen. Gaat u voor een bijzonder legaat, dan legt u een bepaalde som geld of een precies omschreven goed – zoals een huis, een schilderij of een juweel – vast.

Bij het duolegaat vertrouwt u een deel van uw nalatenschap toe aan de United Cultural Foundation – de overkoepelende organisatie van Stichting Kinderen Goedgekeurd en Stichting van Ben. Uw erfgenamen betalen geen successierechten, dat doet de United Cultural Foundation.

Een duolegaat is dus voor iedereen een win-winformule.

Waarom United Cultural Foundation?
United Cultural Foundation helpt elk jaar mensen op een positieve manier om te gaan met diversiteit.
Bovendien stimuleren we hen om zich creatief, sociaal en cultureel helemaal te ontplooien zodat ze zich goed in hun vel voelen.
Op die manier draagt de stichting bij aan een betere samenleving voor al uw erfgenamen.
Overtuigd? Hier vindt u alvast onze gegevens:
United Cultural Foundation, stichting van openbaar nut.
Diksmuidestraat 76, 2300 Turnhout
Ondernemingsnummer: BE 0563 905 936
Zoekt u hulp bij het opstellen van uw testament?
Neem dan gerust contact met ons op: info@unitedculturalfoundation.org