Afbeelding projecten
Matineeconcerten voor senioren

In 2014 organiseerde United Cultural Foundation in Antwerpen een reeks matineeconcerten voor senioren met verschillende achtergronden. Ze konden in het Park Spoor Noord genieten van maar liefst 5 concerten. Ook die stonden in het teken van diversiteit. Omdat klassieke muziek van en voor iedereen is, waren de concerten ook toegankelijk voor nieuwe Antwerpenaren. Dat eerste initiatief van de stichting kon op veel waardering van de stad Antwerpen rekenen en werd beloond met een subsidie.

Musical voor de 35ste verjaardag van Kinderen voor Kinderen

United Cultural Foundation vindt samenwerkingen met buitenlandse initiatieven belangrijk. De 35ste verjaardag van Kinderen voor Kinderen was dan ook de ideale gelegenheid om samen te werken met de Nederlandse televisieomroep VARA. De stichting mocht een musical rond het bekende kinderkoor maken en die eenmalig opvoeren. Ze kreeg daarvoor hoge bescherming van het Nederlandse Kinderen voor Kinderen en de Nederlandse ambassadeur in België. Op 7 december 2014 kwamen de Nederlandse prinses Laurentien en tal van belangrijke gasten naar GC De Pit in Buggenhout om de feestelijke voorstelling bij te wonen.

Kinderen Goedgekeurd

Het grote succes van de musical rond Kinderen voor Kinderen smaakte naar meer. De kinderen die erin hadden meegespeeld, vroegen aan United Cultural Foundation om een kinderkoor op te richten. Daarvoor stond de stichting zeker open. Ze trok het idee zelfs nog breder. Ze richtte een cultuurplatform op voor zang, dans en theater: Kinderen Goedgekeurd. De stichting legt de nadruk op het muzische en het pedagogische en wil vooral actuele thema’s aanboren. Zo schreven Belgische politici inspiratieteksten voor het eerste nummer. Die verwerkten we samen met Peter Gilis – bekend van onder meer K3 – tot een kindvriendelijk lied. Het koor van Kinderen Goedgekeurd stelde het live voor in het Vlaams Parlement. Al gauw werd Kinderen Goedgekeurd erkend als stichting van openbaar nut. Alle kinderen kunnen er terecht voor leuke projecten die hen helpen ontwikkelen.

Nieuw: Nationaal Muziektheater

Kinderen, jongeren en volwassenen die graag zingen, acteren en dansen, voelen zich helemaal tstichting in het Nationaal Muziektheater. Dat is een koor voor kinderen uit de hele wereld, een gezelschap voor mensen uit de hele wereld. Het maakt niet uit welke taal ze spreken of waar ze vandaan komen. Zo ontmoeten ze andere culturen. En ontdekken ze dat er nog andere talen, gewoonten, … zijn. Het Nationaal Muziektheater organiseert regelmatig audities om talent aan te trekken.